Powered by Blogger.

Tukar kepada NILAI

Tukar kepada NILAI

WANG vs EMAS

WANG vs EMAS

Teknik LEVERAGING

Monday, 18 July 2011

Tahukah anda menggunakan teknik leveraging ?? Teknik ini baru sy fahami dari seorg mentor jutawan yg sy kagumi..Saya bg contoh mudah..Andaikan anda ada RM 100,000 tp boleh menghasilkan pulangan yg berbeza..

Pilihan 1 (keuntungan 6%)

Anda gunakan duit ini untuk membeli sebuah rumah secara cash RM 100,000 kemudian anda sewakan dgn kadar RM 500/bulan..Setahun anda dpt RM 6000/tahun.. So peratus keuntungan anda 6% setahun..

Kelemahan : Sekiranya penyewa berhenti menyewa,terhenti sumber income anda seketika.

Pilihan 2 (keuntungan 60%)

Anda gunakan duit ini utk membayar deposit 10 buah rumah, dan kemudian anda sewakan dgn kadar yg sama RM 500/bulan utk setiap buah rumah. Jadi sebulan income pasif anda RM 5000. Setahun RM 60,000..Peratus keuntungan anda 60%

Kelebihan : Sekiranya salah seorg penyewa berhenti menyewa,anda masih ada 9 penyewa yg lain.

Jika dilihat situasi di atas, modal yg sama tp boleh menjana pulangan yg berbeza…Hanya perlukan sedikit kemahiran pengurusan kewangan yg betul. Kaedah ini anda boleh aplikasikan dlm menjana kewangan cashflow anda..Next post sy akan dedahkan bgimana dgn RM 10,000 boleh menjadi RM 1juta…Teruskan mengikuti blog ini dan share kpd rakan2 yg lain.. 

Read more...

Menyimpan pun boleh untung 45% dlm masa 26bulan

Sunday, 17 July 2011


Hari ini saya akan dedahkan secara eksklusif dan berani bagaimana pemilik emas buat duit dengan emas yang mereka miliki terutama pembeli dan peniaga emas.. Rahsia ini cukup eksklusif bagi mereka yang berani dan faham bagaimana sebenarnya emas mampu memberikan pulangan lumayan. Lagi besar kita melabur dengan membeli dan menyimpan emas ..lagi banyak income yang kite perolehi.

Saya kongsikan disini kisah realiti yang sahih lagi benar untuk membuktikan bahawa emas mampu memberikan pulangan yang lumayan pada penjual dan pembeli emas. Kefahaman ini amat penting kerana ramai yang membeli emas ini terikut – ikut trend macam beli saham ataupun main forex…beli ari ni nak untung besok. Dan kadang – kadang bila tengok harga emas dah turun ..dah takut dan seriau..takut rugi. Ingatlah beli dan berniaga emas ini untuk jangka masa panjang..sekurang – kurang setahun.

Kita ikuti kisah benar ini…al kisah….Pada 15 Mei 2009 seorang pembeli A telah membeli 100 gram jongkong emas dengan harga WE SELL RM11,135.00..dan pada hari ini beliau telah menjual semula emas itu kepada agen pembeli emas pada harga WE BUY…Harga WE BUY pada 18 Julai 2011 untuk emas gold bar adalah RM 16,150 !!!


Oleh itu berapakah keuntungan pembeli A ?. RM16,150.00 – RM11,135.00 = RM 5015.00 atau keuntungan 45 % setelah menyimpan emas yang dibeli selama 26 bulan. Ini lah kelebihan pembeli dan penyimpan emas…(makin simpan makin mahal,kalo simpan keta makin simpan makin murah nilai keta tu)


ATAS KEYAKINAN INI…ADA DUIT BELI AJE EMAS NI…
Ini stok yang kite beli..beli emas dapat emas..
Inilah TIP RAHSIA EMAS: BELI UNTUNG, JUAL UNTUNG, BELI BALIK UNTUNG DAN SIMPAN EMAS PUN UNTUNG…mana rugi ?.
Yang rugi sebenarnya adalah YANG MASIH TAK BUAT APA – APA apabila dah tahu emas mampu memberikan pulangan lumayan !!!

Jika anda mempunya modal yg kecil bwh RM500,mungkin anda boleh bermula dgn dirham ataupun juga membuka buku akaun emas di Maybank @ Public bank..

Read more...

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP